Минулого року кількість туристів в Києві зросла на чверть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Минулого року кількість туристів в Києві зросла на чверть

Особисті фінанси
453
У минулому році Київ відвідали 1,6 млн іноземних туристів. Це на 25% більше, ніж у позаминулому році. Про це повідомив голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.
За його даними, збільшилася не тільки кількість іноземних, але і внутрішніх туристів. Їх кількість зросла на 18%, до 850 тис. осіб. Це дозволило залучити додаткові кошти до міського бюджету.
“У 2017 році туристичний збір склав 25 млн грн. Це дуже хороший показник, якщо врахувати, що в 2016 році ця цифра становила 18,8 млн грн. Тобто прибуток зріс практично на чверть”, — сказав Странніков.
Він нагадав, що вагомим фактором залучення туристів в минулому році стало “Євробачення”.
У цьому році влада Києва сподівається залучити ще більше іноземних туристів, оскільки в 2018 році в Києві відбудуться фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок 2017/2018. За попередніми даними, тільки ці два заходи відвідають 120 тис. туристів.
Крім того, в 2018 році Київ планує встановити ще один комунальний туристичний інформаційний центр на Європейській площі, а також створити фотозони з ЗD конструкціями туристичних логотипів на залізничному вокзалі і біля мерії. Зараз такі центри працюють у двох аеропортах і ​​одному з торгово-розважальних закладів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас