У МВФ ще не вирішили, коли місія Фонду приїде до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ ще не вирішили, коли місія Фонду приїде до України

Казна та Політика
138
Термін візиту місії Міжнародного валютного фонду в Україну для перегляду програми співпраці і подальшого виділення кредитного траншу ще не визначено.
Про це заявив заступник голови департаменту комунікацій МВФ Вільям Мюррей на брифінгу у Вашингтоні, відповідаючи на питання про заяву президента Петра Порошенка та голови Ради Національного банку України Богдана Данилишина про можливий візит місії Фонду в квітні та лютому відповідно.
“У мене немає деталей про місію щодо перегляду програми (співпраці з Україною – ред.). Час візиту місії ще не було визначено”, – сказав він.
Відзначимо, президент України Петро Порошенко раніше заявив про виконання країною 80% вимог Міжнародного валютного фонду і повідомив про можливе отримання кредитного траншу в квітні.
Голова Ради НБУ Богдан Данилишин повідомив, що місія МВФ може відвідати Україну в лютому.
Раніше в МВФ відзначали, що для завершення четвертого перегляду програми співпраці і отримання п’ятого траншу Україні необхідно забезпечити відповідність пенсійної реформи цілям співробітництва, включаючи довгострокову фінансову стійкість Пенсійного фонду, а також прийняти закон про приватизацію, привести тарифи на газ у відповідність з імпортним паритетом, а також створити антикорупційний суд і прийняти бюджет на 2018 рік з дефіцитом не більше 2,5% ВВП.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас