У НБУ пояснили, чому Україні загрожує відмова від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ пояснили, чому Україні загрожує відмова від МВФ

Казна та Політика
1714
Рада Національного банку України (НБУ) рекомендує продовжувати співпрацю України з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це повідомив заступник голови Ради НБУ Тимофій Милованов.
За словами Милованова, виконання вимог Фонду піде на користь Україні, в той час як відмова від співпраці з МВФ поставить Київ в складне становище.
“Я вважаю, що речі, які просить МВФ, вони гарні для суспільства – це боротьба з корупцією, більш дисциплінована бюджетна політика, макроекономічна стабільність – це великими мазками. У будь-якому випадку, реальність полягає в тому, що у нас великі виплати в 2019 році , транші затримуються, це впливає на очікування, це впливає на тиск на ціни і на курс, це впливає на економічну активність, і нам реально необхідно якимось чином виконувати умови для того, щоб отримати фінансування”, – пояснив заступник голови Ради НБУ.
При цьому він зазначив, що фінансування МВФ значно дешевше, ніж фінансування, яке країна може отримати на ринку.
“Якщо ми відмовляємося від МВФ, наприклад, то тоді треба розуміти, чи готові нас профінансувати ринки, або будемо ми це закривати бюджетним дефіцитом з відповідними наслідками для інфляції і для економічного зростання, і навіть для політичного тиску, тому що буде інфляція – буде політичне невдоволення людей”, – зазначив Милованов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас