Кому в Україні роботодавці готові підвищувати зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому в Україні роботодавці готові підвищувати зарплату

Особисті фінанси
4419
Безвіз відкрив широкі перспективи для тих, хто готовий працювати за кордоном. І дефіцит кадрів у тій чи іншій сфері змушує роботодавців підвищувати зарплату. Наприклад, в будівельній сфері в цьому році очікують на прибавку як мінімум в 10%.
Про це розповів глава Профспілки працівників будівництва і виробництва будівельних матеріалів ФПУ Василь Андрєєв.
«Зарплати в будівельній сфері в останні два роки зростають. Тільки підвищення мінімалки додало 9%. А до кінця року, я думаю, зарплати у будівельників, технічного персоналу, інженерів зростуть ще на 10%. Причини: перший фактор – звісно, багато фахівців їдуть у Європу, а знайти нових хороших працівників стає складніше. А другий – зростання будівельного ринку на 20% тільки за останній час. Потрібні робочі руки», – зазначив він.
Обіцяють хороші новини і працівникам ресторанного бізнесу, в першу чергу це стосується кухарів.
Якщо на початку минулого року кухарю за зміну платили 500 грн, то вже в кінці 2017 року – 700 грн. До кінця цього року вже очікуємо 900 грн, каже експерт ресторанного бізнесу Ольга Насонова.
«Всьому виною – безвіз. Кухарі цілими сім’ями їдуть у Польщу й Угорщину. Там у них є можливість працювати без трудової візи 9 місяців. Наші власники ресторанів і кафе змушені збільшувати зарплати. Тим більше, що крім безвізу ще є фактор інфляції і зростання тарифів на комуналку. Навіть прибиральниці вже не можуть вижити з такими комунальними тарифами. Природно, підвищення зарплат відбудеться за рахунок зростання цін для клієнтів ресторанів на 20%», – сказала Ольга Насонова.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас