Російський "Сбербанк" може продати свою «дочку» арабам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський "Сбербанк" може продати свою «дочку» арабам

Фондовий ринок
929
Сбербанк Росії обговорює можливість продажу контрольного пакету акцій свого дочірнього банку DenizBank. Обговорення і переговори тільки почалися. На сьогоднішній день немає точної інформації про перспективи можливої угоди.
Дана інформація була опублікована на офіційному сайті Сбербанку. А також в повідомленні говориться, що банк постійно моніторить пропозиції і відстежує потенційні можливості для продажу частки в статутному капіталі на різних ринках. Також Сбербанк повідомляє, що більш детальна інформація буде опублікована після появи покупців і умов угоди, повідомляє Вєсті Економіка.
За певною інформацією, купівлею дочірнього банку DenizBank цікавляться фінансові установи з країн Перської затоки та Китаю.
Нагадаємо, що Сбербанк купив DenizBank у 2012 році у бельгійської групи компаній Dexia. Тоді сума угоди становила 2,79 мільярда євро. DenizBank приніс прибуток Сбербанку понад 1 мільярд доларів, а вартість його активів становить 42 мільярди доларів. Тобто за роки перебування під управлінням російського банку турецька «дочка» додала у вартості і за умови продажу принесе прибуток.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас