Фондові ринки EM досягнуть нових максимумів в 2018 р. - Мобіус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки EM досягнуть нових максимумів в 2018 р. - Мобіус

Фондовий ринок
508
Фондові ринки emerging markets піднімуться до нових максимумів в 2018 році на тлі зміцнення валют країн і зростання цін на сировину, прогнозує відомий інвестор і виконавчий голова ради директорів Templeton Emerging Markets Group Марк Мобіус.
81-річний М. Мобіус, який майже три десятиліття очолював групу ринків в інвестфонді Franklin Templeton Investments, залишить свою посаду 31 січня 2018 року.
В інтерв’ю Bloomberg TV, М. Мобіус заявив, що інвесторам не варто побоюватися наслідків глобального підвищення процентних ставок доти, доки компанії ринків, що розвиваються, здатні зберігати імпульс до зростання прибутків.
Фаворитами М. Мобіуса є компанії, орієнтовані на сировинний і споживчий сектор.
“Ринок чекає досить хороший рік, – заявив М. Мобіус. – Варто дуже уважно стежити за імпульсом до зростання прибутків компаній. Якщо він буде випереджати підвищення процентних ставок, то ми в безпеці, якщо ні, то нам варто виявляти обережність”.
Бразилія, країни Африки, В’єтнам і деякі ринки Латинської Америки привабливі з урахуванням того, що їх економіки значно виграють в результаті підйому сировинних ринків або зростаючого споживчого попиту, заявив М. Мобіус.
У грудні минулого року М. Мобіус дав прогноз, згідно з яким індекс ринків перевищить піковий рівень 2007 року на 20%, не вказавши часові рамки прогнозу.
М. Мобіус працює з emerging markets більш ніж 40 років. Він прийшов у Franklin Templeton в 1987 році як президент Templeton Emerging Markets Fund і очолював групу ринків аж до 2016 року.
Два роки тому М. Мобіус відійшов від управління компанією і фондами, однак продовжував ділитися своїми поглядами і думками з командою Templeton і ринком в цілому.
Останнім часом він виступав як представник інвестфонду, висловлюючи свою думку щодо emerging markets.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас