Air India поділять на чотири частини перед продажем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Air India поділять на чотири частини перед продажем

Фондовий ринок
219
Індійська влада прийняла рішення розділити Air India на чотири компанії і запропонувати покупцям 51%-ву частку в кожній з них. Такий захід стане частиною плану з приватизації авіакомпанії.
Очікується, що подібний крок зробить пропозицію цікавішою для потенційних інвесторів, заявив міністр цивільної авіації Індії Джайянт Сінха в інтерв’ю телеканалу BloombergQuint.
За словами чиновника, основа авіаційного бізнесу – сама Air India і її дочірній лоукостер Air India Express – будуть пропонуватися як єдина структура. Окремо на продаж виставлять регіонального перевізника Alliance Air, оператора ТОіР Air India Engineering Services і провайдера наземного обслуговування Air India Air Transport Services.
Індійська влада має намір оголосити збір попередніх заявок в перший тиждень лютого. “Зацікавлені сторони протягом 60 днів зможуть подати заявки, ми складемо шорт-лист, потім вони зможуть подати формалізовану пропозицію”, – додав Сінха. Процес оцінки пропозицій займе від півроку до восьми місяців, діяльність відповідних компаній буде передана переможцям до кінця року.
При цьому, міністр відмовився називати потенційних покупців бізнесу Air India, але зазначив, що управління компанією залишиться в руках місцевих інвесторів.
Повідомляється, що двома тижнями раніше індійський уряд змінив правила входження іноземних інвесторів у капітал компанії, дозволивши іноземним авіакомпаніям придбати до 49% перевізника Air India. За словами чиновника, уряд прийняв рішення залишити більшу частину непрофільних боргів на балансі авіаперевізника, в той час як позики, пов’язані з основним видом діяльності, залишаться на балансі приватизованих підприємств.
За даними FlightGlobal, на сьогодні зацікавленість в купівліі бізнесу міжнародних перевезень Air India, а також компанії Air India Express висловив індійський низькотарифний авіаперевізник IndiGo. Також повідомлялося про інтерес з боку авіакомпанії Vistara. Air India Air Transport Services можуть купити місцеві Livewel Aviation або Bird Group.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас