Пенсії військових зростуть на дві тисячі гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсії військових зростуть на дві тисячі гривень

Казна та Політика
2135
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що після прийняття законопроекту про перерахунок пенсій для військових середня місячна виплата для них зросте на 77% до 4 602 грн.
“Після прийняття пенсійної реформи в 2017 році середня пенсія по країні зросла до 2 448 грн. А середня пенсія силовиків становить 2 600. Тобто вони практично зрівнялися. Це неправильна ситуація, військові повинні мати більшу пенсію”, – заявив міністр.
Згідно з розрахунками Мінсоцполітики, після прийняття законопроекту про пенсії для військових, який зараз допрацьовує робоча група при Раді національної безпеки і оборони, середній розмір місячної виплати повинен зрости не менш ніж на 77%.
Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення Мінсоцполітики забезпечити, щоб розмір виплат для учасників АТО, які були на передовій, і тих, хто був у тилу, був різним.
“У “бойових” військових має бути найвища пенсія. Ті ж, хто був у тилу, повинні отримати інший розмір виплат. Таку справедливість ви повинні забезпечити в проекті закону”, – заявляв Гройсман.
У свою чергу в Мінсоцполітики пообіцяли забезпечити таку диференціацію. При цьому Рева підтвердив, що військові отримають доплати до пенсій в тому числі за січень і лютий, незважаючи на те, що парламент схвалив законопроект не раніше ніж в лютому.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас