Міненерговугілля проти закупівель російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля проти закупівель російського газу

Енергетика
923
Фінансовий план НАК “Нафтогаз України” не враховує можливості закупівлі газу у російського “Газпрому”.
Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
“З приводу заяви керівника “Нафтогазу” про можливість закупівлі газу у РФ… Пункт перший: НАК “Нафтогаз України” не перебуває у сфері управління Міненерговугілля. Пункт другий: керівник НАК жодним чином не синхронізував свою заяву з міністерством, що формує державну політику. Пункт третій: уряд, затверджуючи фінансовий план “Нафтогазу”, ніяк не розглядав можливість закупівлі російського газу”, – сказав він.
Міністр додав, що за рахунок нарощування видобутку газу ПАТ “Укргазвидобування” уряд планує звести до нуля будь-який імпорт газу для покриття потреб населення.
“Україні вдалося за 1,5 року для PSO зменшити імпортну закупівлю газу до 0,9 млрд куб. м. І ми, розвиваючи “Укргазвидобування”, взагалі розглядаємо можливість, що до кінця року цього дефіциту в 0,9 млрд куб. м не буде”, – відзначив Насалик.
“Формулюючи ціну газу для населення … ми вже не будемо зв’язуватися з імпортним паритетом – для PSO нам не потрібен буде імпортний газ. А комерційні структури нехай закуповують, де вважають за потрібне”, – підсумував він.
Раніше глава НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв заявляв, що компанія готова розпочати закупівлю природного газу у “Газпрому” вже в першому кварталі 2018 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас