Як отримати в Україні безкоштовні ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати в Україні безкоштовні ліки

Казна та Політика
1046
Для того, щоб отримати медичні препарати за програмою “Доступні ліки”, українцям потрібно зробити кілька дій, повідомляє “Сегодня”.
Так, аптекар видасть ліки безкоштовно, якщо є рецепт від лікаря. Для цього лікар повинен поставити діагноз, відповідно, пацієнту необхідно пройти всі запропоновані обстеження. При медикаментозному лікуванні лікар на спеціальному бланку напише не назву конкретного препарату, а діючу речовину.
Нагадаємо, програма “Доступні ліки” поки що включає препарати від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу і бронхіальної астми. МОЗ планував також включити в програму ліки від депресії, але цього поки не сталося.
Рецепт буде дійсним 30 днів, без нього за препарат доведеться розрахуватися за повною вартістю.
“Програмою “Доступні ліки” може скористатися будь-який українець. Для цього потрібно піти до дільничного лікаря або сімейного лікаря. Лікар ставить діагноз, наприклад, підвищений тиск, проблеми з роботою серцевої системи. Він проводить обстеження і виписує рецепт”, – зазначає директор Аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко.
В аптеці запропонують найдешевший препарат. Якщо пацієнт захоче купити дорожчий медикамент, він може заплатити тільки різницю в їх вартості.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас