Знесення поки що не буде: в аеропорту Бориспіль роз'яснили майбутнє терміналів B і F — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знесення поки що не буде: в аеропорту Бориспіль роз'яснили майбутнє терміналів B і F

Казна та Політика
1130
Адміністрація аеропорту Бориспіль не планує зносити термінали B і F в найближчій перспективі. Ці об’єкти будуть функціонувати як мінімум до 2030, а то і до 2045 року. Зокрема, термінал F буде задіяний в обслуговуванні чартерних рейсів. При цьому, у міру зростання пасажиропотоку, в аеропорту Бориспіль буде створено шість термінальних комплексів, які будуть об’єднані в один єдиний вузол. Таке офіційне роз’яснення надали на державному підприємстві, уточнюючи думку комерційного директора аеропорту Георгія Зубка, яку він висловив у своєму блозі на сайті ЦТС.
“У короткостроковій перспективі за умови економічної доцільності термінал F буде використовуватися для забезпечення чартерних перевізників і для здійснення регулярних перельотів point to point (прямі перельоти), оскільки хабова модель розвитку “Борисполя” передбачає обслуговування всіх трансферних пасажирів “під одним дахом” – в терміналі D”, – повідомили в прес-службі аеропорту.
Разом з тим, в довгостроковій перспективі, якщо річний пасажиропотік повітряних воріт України досягне 30 млн осіб, термінали B і F можуть потрапити під забудову. “Це необхідно для подальшого розвитку аеропорту Бориспіль. Зокрема, згідно з проектом плану розвитку, до 2045 року має бути збудовано 6 об’єднаних термінальних комплексів і реконструйовано другу злітно-посадкову смугу”, – уточнили в адміністрації підприємства.
При цьому в аеропорту Бориспіль відзначають, що знесення терміналів буде можливе тільки при виконанні кількох умов. Першою з них є збереження чинної динаміки зростання пасажиропотоку. В результаті чого в 2022 році аеропорт обслуговуватиме 25 млн пасажирів на рік. “Водночас допускається коригування дати повного завершення проекту в зв’язку зі зміною динаміки зростання річного пасажиропотоку”, – уточнили в прес-службі аеропорту.
Другою умовою є схвалення уряду України. Адміністрація підприємства спільно з профільною австрійською консалтинговою компанією Airport Consulting Vienna підготувала Стратегічний план розвитку аеропорту Бориспіль, який розрахований на поетапний розвиток аеропорту до максимально можливого рівня пасажиропотоку – 54 млн осіб на рік. У першій половині 2018 року Стратегічний план повинен бути затверджений Кабінетом Міністрів України.
Нагадаємо, раніше комерційний директор аеропорту Бориспіль Георгій Зубко висловив думку, що термінали B і F в міру розширення терміналу D будуть знесені.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас