У Борисполі задумалися про знесення відразу двох терміналів (уточнено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Борисполі задумалися про знесення відразу двох терміналів (уточнено)

Казна та Політика
3215
Розвиток аеропорту Бориспіль вимагає розширення діючого терміналу D в сторону терміналів B і F, які планують знести.
Про це заявив комерційний директор аеропорту Бориспіль Георгій Зубко в своєму блозі на ЦТС.
“Якщо говорити про намічений шлях розвитку аеропорту Бориспіль в найближчі роки, то подібної масштабної перебудови інфраструктурного об’єкта в Україні поки що не було. Старі термінали B і F будуть знесені, бо застарілі конструкції і неправильне планування даних комплексів не можна модернізувати. Замість них будуть побудовані п’ять нових терміналів, великий операційний центр, готель, паркінги, спеціальні галереї для проходу транзитних пасажирів”, – пише Зубко.
За його словами, галерея терміналу D буде поступово розширюватися в бік терміналу В, що дозволить збільшити кількість виходів на посадку.
Він також зазначив, що на найближчі п’ять років будівельний кошторис проекту становить не менше 10 млрд грн. В першу чергу, від терміналу D в сторону терміналу B буде добудовано галерею, яка дозволить збільшити кількість виходів на посадку на 6 одиниць, розширено зону обробки і сортування багажу, розширено перон перед терміналом D, а максимальний пасажиропотік зросте до 15 млн пасажирів на рік.
Раніше генеральний директор Борисполя Павло Рябікін заявляв, що термінал В буде реконструйований в процесі розширення терміналу D.
“Термінал D повинен стати таким вузлом, який в процесі розвитку хаба буде витягатися в сторону терміналу В, хочемо ми того чи ні. З часом з’явиться новий термінальний вузол зі своєю системою сортування багажу. Новий вузол виникне на місці терміналу В. Але це перспектива 7-10 років. Іншими словами, мова йде про інтеграцію терміналів, які, по суті, стануть єдиним терміналом, здатним приймати 25-30 млн пасажирів на рік. Природно, що в цьому випадку термінал буде реконструйований”, – говорив Рябикин.
Пізніше в аеропорту Бориспіль роз’яснили майбутнє терміналів B і F.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас