Хакерські атаки 2018 року очолить ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакерські атаки 2018 року очолить ШІ

Технології&Авто
1160
Штучний інтелект еволюціонує все швидше і вже в 2018 році стане небезпечною зброєю в руках хакерів. Він навчиться адаптуватися і зламувати захисні системи, перехоплювати контроль над голосовими помічниками і навіть видавати себе за людину.
Влітку 2016 сім команд хакерів прибули в Лас-Вегас, щоб взяти участь в Cyber ​​Grand Challenge, заході, в якому одні автоматичні системи змагалися, зламуючи інші. Переможцем стала машина під назвою Mayhem, яка тепер виставлена ​​в Національному музеї американської історії у Вашингтоні як перша нелюдська «істота», що зайняла перше місце в престижному конкурсі хакерів.
У 2017 році Mayem не зміг повторити свій подвиг і програв команді людей. Схоже, машині не вистачило творчого підходу, інтуїції і мотивації. Але в 2018 році все зміниться. Прогрес в теорії і практиці штучного інтелекту, а також прориви в кібербезпеці вказують на те, що алгоритми машинного навчання стануть ключовими елементами кіберзахисту і кібератаки.
Більшість фахівців з інформаційної безпеки (62%, згідно з опитуванням компанії Cylance), вважають, що хакери почнуть використовувати ШІ як кіберзброю вже в 2018 році.
На Defcon 2017 датолог з Endgame (фірми-розповсюджувача систем безпеки) продемонстрував роботу автоматизованої програми, яка вивчила середовище OpenAI Gym і навчилася ховати шкідливий файл від антивірусів.
Ще кілька подібних інструментів і інновацій – і буде нескладно уявити собі, як ШІ піднімається ще на одну сходинку вгору по еволюційних сходах і створює системи, здатні адаптуватися, вишукувати комп’ютерні уразливості і використовувати їх на шкоду людині.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас