Названо лідерів ринку робомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо лідерів ринку робомобілів

Технології&Авто
444
Російський Міжнародний центр робототехніки (IRC) провів масштабне дослідження ринку безпілотних автомобілів. Висновки російських і зарубіжних експертів: ринок вирізняє велика ступінь сегментації, при цьому, в кожному сегменті вже визначився лідер. Але серед них немає Google і Waymo.
У групі автовиробників лідером рейтингу став Volkswagen. Автори дослідження пояснюють цей результат оголошенням про вихід Audi А8 з функцією Audi AI Traffic Jam Pilot – автоматичного руху в пробках. Передбачається, що вона здатна брати на себе управління на швидкостях до 60 км/год. Подія має гучний резонанс, як в середовищі професіоналів ринку, так і широкої користувацької аудиторії.
На другому місці Daimler. Можливості Mercedes в створенні автономних технологій водіння вже оцінили користувачі lux-класу.
На третьому місці зупинилася Tesla. Можливо, дітище Ілона Маска могло би піднятися й вище, однак експерти, якоюсь мірою, були стримані в її оцінках, посилаючись на обережне ставлення до її маркетингу, а також пам’ятаючи факт минулорічної аварії із загибеллю людини з вини автопілота.
У групі виробників комплектуючих експерти також поставили найвищі бали німецьким корпораціям Bosch і Continental. І це не дивно. Системи автопарковки, стабілізації та інша продукція Bosch буквально захлеснула авторинок. Навесні цього року компанія спільно з Daimler оголосила про створення системи безпілотного керування автомобілями на початок 2020-х. Також Bosch анонсував будівництво заводу з виробництва чіпів для безпілотного транспорту вартістю в 1 млрд. євро. Його відкриття заплановано на 2019 рік.
Continental в жовтні представила безпілотне авто майбутнього під маркою Continental Bee, призначене як для вантажних, так і пасажирських перевезень. Компанія також придбала пакет акцій французького розробника рішень для автономного транспорту EasyMile.
Замикає трійку лідерів Delphi. Навесні цього року корпорація приєдналася до спільної ініціативи BMW і Intel/Mobileye з розробки технології безпілотного водіння до 2021 року і вже представила прототип платформи, на основі якої будуть вестися спільні розробки. А восени стало відомо про купівлю Delphi за 450 мільйонів доларів фірми Nutonomy, що запустила в Сінгапурі пілотний проект сервісу таксі з системами автономного керування.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас