Дослідження: криптовалюти не загрожують світовій фінансовій системі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідження: криптовалюти не загрожують світовій фінансовій системі

Світ
713
Згідно з новим дослідженням британського Центру макроекономіки, 73% провідних європейських економістів не вважають, що криптовалюти на кшталт біткойна несуть або можуть нести загрозу стабільності фінансової системи.
Цього разу дослідження не зачіпало питання, що набило оскому, чи є криптовалюти бульбашкою (як вважають багато фахівців), а зосередилося на питанні, чи виходить від них загроза системного ризику і чи не варто регулювати їх більш жорстко. 73% респондентів не погодилися з твердженням, що криптовалюти загрожують фінансовій системі або можуть стати загрозою в «найближчі кілька років». Ця думка дивним чином суперечить словам головного економіста Deutsche Bank світових ринків Торстена Слока, який назвав крах бульбашки біткойна набагато більшою небезпекою, ніж корейська ядерна криза.
Більшість, серед яких були дослідники з університетів Оксфорда та Університетського коледжу Лондона, не вважають цей ризик високим через загальну ринкову вартість криптовалют, яка в сукупності все ще не перевищує $600 млрд (це приблизно на 20% більше, ніж коштує один Facebook).
Деякі респонденти вказують також на те, що криптовалюти зараз не пов’язані між собою системно, тобто ймовірність того, що під час фінансової кризи відбудеться ланцюгова реакція мінімальна.
На друге питання — чи варто більш жорстко регулювати криптовалюти — економісти менш одностайно відповіли: 61% погодилися з цим твердженням, і більшість вказала на те, що час покласти край ухиленню від сплати податків за допомогою криптовалют, повідомляє Fortune.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас