МВФ очікує сповільнення зростання ВВП Великобританії до 1,5% в 2018 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ очікує сповільнення зростання ВВП Великобританії до 1,5% в 2018 році

Світ
88
Економіка Великобританії в 2017 році зросте на 1,6%, а в 2018 році темпи зростання сповільняться до 1,5% через невизначеність, пов’язану з виходом країни з Євросоюзу (Brexit), прогнозують експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Економісти МВФ особливо виділяють високу інфляцію в країні, яка перевищує таргетовані Банком Англії 2%.
“Попри активне відновлення світової економіки і стимулюючу макроекономічну політику, рішення Великобританії покинути ЄС негативно позначилося на внутрішньому попиті”, – йдеться в доповіді фонду.
Крім того, зростання капіталовкладень бізнесу виявилося не таким сильним, як можна було б очікувати з урахуванням темпів зростання глобального ВВП. Причому така тенденція, швидше за все, збережеться, оскільки компанії не стануть робити масштабних інвестицій, поки не настане ясність щодо Brexit, кажуть експерти МВФ.
З іншого боку, позитивним моментом стало зниження курсу фунта стерлінгів до долара США приблизно на 10% після референдуму про Brexit, що надало підтримку британським експортерам.
Зазначається, що прогнози влади Великобританії щодо економіки країни ще більш песимістичні: в 2017 році очікується зростання ВВП на 1,5%, а в 2018 році – на 1,4%.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас