Китай представив трирічний план перемоги в гонці ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай представив трирічний план перемоги в гонці ШІ

Технології&Авто
606
Країна представила план, за яким за найближчі три роки планує прийти до світового лідерства в ШІ, пише Digital journal. План підтримується на верхніх рівнях влади і випливає із загальної концепції країни щодо виходу в світові технологічні лідери.
У Китаї вже діють кілька великих програм щодо виходу в технологічні лідери. Одна з найвідоміших і наймасштабніших називається Made in China 2025. Стратегія, прийнята ще в 2015 році, передбачає досягнення повної технологічної незалежності КНР – від виробництва чіпів до випуску безпілотних автомобілів. Навесні країна анонсувала, що інвестує в неї $300 млрд. Для решти світу це стало очевидним знаком про плани Китаю про економічне завоювання світу.
Якщо Made in China 2025 – широка програма, спрямована на всю промисловість, освіту і науку, то у кожної з галузей є своя, вужча. Особливо це стосується штучного інтелекту. З цього приводу у Китаю величезні плани. За останніми даними, країна зібралася вже до 2030 року стати беззаперечним лідером в цьому напрямку, і вже сьогодні вживає всіх необхідних заходів для цього, агресивно підкидаючи грошей для потреб індустрії.
Трирічний план є більш детальним викладом глобального плану до 2030 року. Зараз Державна рада Китайської Народної Республіки разом з Міністерством промисловості та інформаційних технологій докладно пояснюють, як збираються сприяти розвитку штучного інтелекту з 2018 по 2020 рік. Основні пункти плану стосуються масового виробництва чіпів спеціально для ШІ, розробки ШІ-технологій, в тому числі для медичних цілей і створення роботів для полегшення життя всіх верств населення.
Також серед обіцянок – перехід виробництва в більш екологічно доброзичливий формат. Китайська влада планує домагатися цього в тому числі завдяки підвищенню ефективності виробництва в найближчі 3 роки і скорочення енергоспоживання на 10% вже до 2020 року. Окрема частина плану присвячена підвищенню контролю з боку Великого брата. ШІ буде впроваджуватися в усі сфери: пошук злочинців, кредитування, відстеження людей всередині країни, прогнозування рівня злочинів. Тож ШІ для Китаю перетворюється на національну ідею.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас