"Укртелеком" повернули державі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" повернули державі

Фондовий ринок
4510
Господарський суд міста Києва повернув пакет акцій компанії “Укртелеком” у державну власність, розірвавши цим рішенням договір купівлі-продажу акцій “Укртелекому” у березні 2011 року.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров.
Також суд зобов’язав ПАТ “Державний експортно-імпортний банк України” списати з рахунку ТОВЕСУ” пакет акцій ПАТ “Укртелеком” на рахунок Держави Україна, стягнути з ТОВЕСУ” пеню у розмірі 81,9 млн доларів та стягнути з ТОВЕСУ” на користь Фонду 243,2 тис. гривень витрат по сплаті судового збору.
Підставою для звернення Фонду державного майна до Господарського суду з відповідною позовною заявою стало невиконання покупцем – ТОВЕСУ” – умов, передбачених договором купівлі-продажу пакета акцій ВАТ “Укртелеком” та Концепцією післяприватизаційного розвитку ВАТ “Укртелеком”, яка є невід’ємною частиною Договору.
Перевірка Фонду держмайна встановила такі порушення: компанія “ЕСУ” не виконала інвестиційний план, який передбачав внесення впродовж 5 років інвестицій в сумі не менше ніж 450 млн. доларів. “Укртелеком” також не виконав пряму умову договору, яка передбачала передачу телекомунікаційної мережі спеціального призначення у власність держави.
На приватизаційному конкурсі у 2011 році було продано 92,791% статутного капіталу ВАТ “Укртелеком”.
Провадження у справі щодо розірвання договору купівлі-продажу за позовом Фонду порушено Ухвалою Господарського суду міста Києва від 18.08.2017.
Ухвалою Київського апеляційного господарського суду від 13.11.2017 прийнято до провадження апеляційну скаргу ТОВЕСУ”.
Як зазначили у Фонді держмайна, Фонд відповідно до процедури вживатиме всіх заходів для повернення пакета акцій ВАТ “Укртелеком” у державну власність.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас