МЕРТ пропонує створити "цифровий" урядовий комітет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ пропонує створити "цифровий" урядовий комітет

Казна та Політика
165
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) ініціює створення “цифрового” урядового комітету – з питань розвитку цифрової економіки та суспільства.
Відповідна пропозиція міститься в розробленому і оприлюдненому міністерством проекті постанови Кабінету міністрів “Про концепцію розвитку цифрової економіки і суспільства України на 2018-2020 роки” в числі заходів щодо реалізації цієї концепції.
Серед інших ініціатив – спільно з Міносвіти та Мінсоцполітики оновити реєстр професій і розробити програму впровадження цифрових спеціальностей в навчальні програми.
МЕРТ також пропонує в першому кварталі спільно з Держспецзв’язку, Держагентством з електронного урядування та нацрегулятором ринку зв’язку розробити для затвердження урядом Національний план розвитку широкосмугового доступу (ШСД) до Інтернету з урахуванням подолання цифрової нерівності громадян.
Для створення таких рівних можливостей доступу до телекомунікаційної інфраструктури між містом і селом міністерство вважає за необхідне створити спеціальні фонди подолання цифрової нерівності з використанням механізмів державно-приватного партнерства.
У другому кварталі 2018 року МЕРТ спільно з Держагентством з електронного урядування намітив також розробку плану заходів щодо стимулювання і підтримки впровадження передових технологій обробки даних (в т.ч. блокчейн) в державному секторі і базових галузях промисловості.
В даний час в уряді України створені три урядові комітети: з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності; з питань європейської, євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку та з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас