Британія надасть стартапам полігон для випробувань ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія надасть стартапам полігон для випробувань ШІ

Технології&Авто
183
За прогнозами PwC, технології штучного інтелекту можуть підвищити ВВП Великобританії на £232 млрд. Проте британські стартапи не завжди можуть займатися повноцінними ШІ-розробками, бо у них немає доступу до потужних комп’ютерних систем. Щоб вирішити цю проблему, уряд відкриє «Гараж» — безкоштовний випробувальний полігон для машинного навчання.
У листопаді Міністерство фінансів Британії оголосило, що виділить з бюджету £75 млн на розвиток індустрії штучного інтелекту. З цією метою державна організація Digital Catapult, створена для розвитку цифрової економіки, відкриє в січні «Гараж машинного інтелекту». Майданчик обладнають новітніми комп’ютерними системами і підключать до хмарних сервісів. На полігоні стартапи зможуть тестувати свої розробки в галузі машинного навчання.
Як пише Business Insider, багато британських компаній змушені обмежувати свої експерименти, бо у них немає грошей на необхідне обладнання. За даними Digital Catapult, один «прогін» системи машинного навчання обходиться в £10 000.
«Гараж» дозволить стартапам проводити випробування безкоштовно. На майданчику будуть встановлені системи Amazon Web Services (AWS) і Google Cloud Platform, а також обладнання від Nvidia і Graphcore. Свої сервіси і пристрої також нададуть центр STFC Hartree, організація Capital Enterprise, центр EPCC при Единбурзькому університеті, Ньюкаслський університет, Інститут Алана Тюрінга і Bart’s Health Trust. Компанії зможуть подавати заявки на оренду “полігону” кожні 6 тижнів, а перші пропозиції почнуть приймати вже на цьому тижні. Одночасно в «Гаражі» зможе працювати не менше 5 стартапів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас