Amazon запатентувала ШІ-консультанта для садівників-любителів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon запатентувала ШІ-консультанта для садівників-любителів

Технології&Авто
287
Компанія Джеффа Безоса хоче прийти в домашні сади і городи і навчити людей більш ефективно вирощувати продукти, пише Modern Farmer. Це не якесь пристосування або набір датчиків, а сервіс консультацій, заснований на алгоритмах розпізнавання зображень. За фотографіями садової ділянки ШІ від Amazon буде давати рекомендації з вирощування тих чи інших овочів і фруктів і навіть навчить готувати з них різні страви.
За фотографіями набір алгоритмів зможе не тільки допомогти з плануванням ділянки: де ефективніше посадити помідори, де картоплю, де салат — але і відразу ж порадить обрати і придбати потрібне обладнання. Служба допомоги садівникам-любителям також зможе проконсультувати, як правильно користуватися щойно купленим інструментом.
У патенті вказується, що для надання рекомендацій система озброїться алгоритмами розпізнавання зображень та іншими засобами машинного навчання. За допомогою GPS ШІ-консультант встановить географічне положення користувача і з урахуванням цього буде давати йому рекомендації. Наприклад, якщо система помітить на ділянці високе дерево, то запропонує посадити під ним рослини, що воліють рости в тіні.
Інша анонсована функція системи — це допомога у приготуванні страв з продуктів власного городу. Amazon наводить як приклад жінку, яка купила будинок з садом на задньому дворі, вона не знає, що там росте, але дуже хоче використовувати свіжі овочі в своєму меню. Для цього вона робить фотографію саду, а ШІ-алгоритм визначить, що саме там виросло, і які страви можна приготувати з таким набором. При цьому відсутні компоненти буде запропоновано купити в інтернет-магазині Amazon. Очевидно, що сервіс буде корисний, скоріше, самій Amazon, щоб розширити свої продажі і виконати рекламні функції. Важко уявити людину, яка, не знаючи, що росте у неї в саду, раптом вирішить урожай зібрати і приготувати з цього борщ. Але допомога штучного інтелекту міським фермерам-початківцям справді може виявитися корисною послугою.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас