Дорожчає бензин: чого чекати водіям у грудні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорожчає бензин: чого чекати водіям у грудні (інфографіка)

Енергетика
2141
У грудні заправити автомобіль з баком 48 літрів бензином А-95+ стало на 58,56 грн дорожче, ніж в листопаді. За місяць ціни на паливо піднялися більш ніж на гривню, стабільним залишається тільки скраплений автогаз. Що буде з цінами на бензин в грудні, дізнавався сайт Сегодня.
Ціни на пальне зросли через подорожчання нафтопродуктів на кордоні України і девальвацію гривні, кажуть експерти нафторинку, оскільки ціни на АЗС безпосередньо залежать від вартості нафтопродуктів на європейських ринках і курсу долара. До того ж, до вартості бензину та дизпалива входить акциз, який нараховується в євро. Через це ціни на заправках зростають разом з курсом валют.
Так, дизпаливо подорожчало на 43 копійки, А-92 і А-95 – на 1,07 грн, і А-95+ на 1,22 грн в середньому по країні. Ціни на автогаз за місяць залишилися незмінними.
Якщо гривня по відношенню до долара втрачає 10 копійок, це означає, що бензин подорожчає на 6 копійок за літр. Якщо нафта подорожчає на 1%, то бензин знову подорожчає на 10 копійок за літр, зазначає експерт нафтового ринку Леонід Косьянчук.
Цього року є одна відмітна тенденція, додає Косьянчук – якщо наприкінці 2016 року ціни на зовнішньому ринку падали, то цього року з кінця літа нафтопродукти подорожчали більш ніж на 40%, зазначає аналітик.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас