В Україні зросли "декретні", але не для всіх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зросли "декретні", але не для всіх

Особисті фінанси
2062
Як і було передбачено Державним бюджетом на 2017 рік, з 1 грудня в Україні підвищився прожитковий мінімум. Від цього показника залежить розмір низки соціальних виплат, зокрема, так звані “декретні” – допомога жінкам при вагітності та пологах, про це сказано в матеріалі Сегодня.
Згідно із законом, “декретні” виплати не можуть становити менше 25% прожиткового мінімуму для працездатних осіб. З 1 грудня прожитковий мінімум для працюючих громадян підвищився до 1762 грн (надбавка склала 78 грн). Відповідно, гарантована державою допомога жінкам при вагітності та пологах тепер складатиме 440,5 грн на місяць (з травня по листопад 2017 року вона становила 421 грн).
Однак для працюючих жінок розмір “декретних” дорівнює середньомісячній зарплаті. Тому на добробут тих жінок, які пішли в декрет з робочого місця, підвищення соціального мінімуму ніяк не вплине.
А от сума допомоги одиноким матерям розраховується за формулою: розмір прожиткового мінімуму для дитини мінус середньомісячний дохід сім’ї на одну людину. Відповідно, якщо доходи сім’ї в грудні не зросли, сума допомоги від держави збільшиться.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас