Сервіс літаючих таксі від Volocopter запустять до 2021 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сервіс літаючих таксі від Volocopter запустять до 2021

Технології&Авто
336
Так вважає співзасновник компанії Алекс Зосель, пише TechCrunch. На його думку, випадок першого комерційного застосування їх VTOL-таксі відбудеться в найближчі 2-3 роки. З точкою запуску вони поки що не визначилися.
«Я думаю, в найближчі два або три роки ми зможемо виступити з першим комерційним застосуванням де-небудь у світі. Це не такий великий термін», — сказав Зосель. При хорошому розкладі перше літаюче таксі запрацює ще до кінця цього десятиліття. Він припустив, що початкова реалізація технології буде покривати спеціалізовані транспортні проблеми. Наприклад, переліт з одного берега річки на інший або подолання ділянок, рух на яких постійно ускладнюють пробки. Іншими словами, це будуть фіксовані маршрути. Але і вони дозволять помітно прискорити пересування по містах.
Зосель каже, що за такими маршрутами будуть переміщатися 10-15 таксі. Всі вони будуть працювати в режимі човників, переміщаючись туди-назад, тому переміщення будуть проходити дуже швидко. Жодний автомобіль, навіть при порожніх дорогах, не забезпечать такої свободи і незалежності. Люди у великих і густонаселених містах отримають гарантований спосіб дістатися, наприклад, до аеропорту. Ніякі пробки не перешкодять цьому.
Свою розробку компанія представила більше року тому. При крейсерській швидкості до 50 км/год літальний апарат може протриматися в повітрі 27 хвилин. А максимальна швидкість — 100 км/год. У вересні в ОАЕ літаюче таксі Volocopter вперше випробували. Двомісний літальний апарат з 18 пропелерами піднявся на висоту 200 метрів і протримався в повітрі 5 хвилин.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас