Уряд створив вугільного гіганта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд створив вугільного гіганта

Енергетика
1678
Кабінет Міністрів створив державне підприємство “Національна вугільна компанія”.
Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну.
Цей документ прийнятий з доопрацюванням й врахуванням зауважень Міністерства економіки й Міністерства фінансів.
До кінця року передбачається оптимізувати структуру відокремлених підрозділів “Національної вугільної компанії”, зокрема, створити проектно-науковий центр і сервісно-технічний центр з обслуговування і ремонту устаткування, а також ліквідувати непрофільні активи, провести інвентаризацію наявного технологічного потенціалу вугільних підприємств і передати об’єкти соцсфери на баланс місцевих бюджетів.
Як повідомив віце-прем’єр з питань енергетики Володимир Кістіон у інтерв’ю ЕП, у компанію входитимуть 33 шахти.
“Це дозволить формувати єдину державну політику: проводити централізовані закупівлі, економити на адміністративному апараті вугільних об’єднань 1,5 млрд грн”, – сказав він.
Намічено, що до початку наступного року буде розроблена комплексна програма роботи вугільних підприємств з визначенням переліків перспективних і неперспективних шахт, що підлягають ліквідації.
Державний вугільний сектор в минулому році отримав 2,5 млрд грн збитків від виробництва вугілля, які частково були покриті бюджетною підтримкою в 1,2 млрд грн.
У 2015 році при збитках в 2,5 млрд грн бюджетна підтримка становила 1,372 млрд грн, а ще роком раніше при збитках в 5 млрд грн підтримка досягала 4,1 млрд грн.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас