США не визнали Китай ринковою економікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США не визнали Китай ринковою економікою

Світ
503
США офіційно відмовили Китаю у відповідь на вимогу розглядати його як ринкову економіку. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Wall Street Journal.
Сполучені Штати передали своє рішення Світовій організації торгівлі в середині листопада і оприлюднили його 30 листопада.
Оточення президента США Дональда Трампа вже тривалий час демонструвало свою позицію з цього питання, однак передача СОТ відповідного документа свідчить, що уряд США публічно заявив про свою позицію і пояснив свої міркування.
Такий крок Білого дому може посилити напруженість в американо-китайських відносинах і буде мати далекосяжні наслідки для Китаю.
Торговельні партнери країни, яка не вважається ринковою економікою, мають більш широкі права встановлювати високі мита на імпорт з країни, оскільки вважається, що втручання держави в економіку створює несправедливі переваги для виробників.
За оцінками економістів, відмова ЄС і США визнати Китай ринковою економікою коштувала китайським компаніям мільярди доларів експортної виручки, оскільки в ряді випадків імпортні мита для товарів з КНР перевищують 100%.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас