Китайські робомагазини BingoBox готуються захопити світ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські робомагазини BingoBox готуються захопити світ

Технології&Авто
879
У той час як Amazon продовжує налагоджувати свій робомагазин, стартап BingoBox вже встановив в материковому Китаї 200 своїх автоматизованих магазинів. Тепер компанія планує розширити свій бізнес, вийшовши на ринки Гонконгу, Східної Азії, а в подальшому і всього світу. Про амбітні плани компанії повідомляє South China Morning Post.
Перший робомагазин BingoBox відкрився у Шанхаї в червні цього року, але вже до кінця 2018 кількість торгових точок планується довести до 5000. У Гонконзі рітейлер веде переговори з низкою місцевих компаній для розміщення своїх магазинів без персоналу в парках, селах і державних житлових комплексах. У другому кварталі 2018 року компанія має намір розгорнути діяльність в Південній Кореї і Малайзії. Розширення дозволить зібрати більше даних про індивідуальні переваги жителів тих чи інших районів і запропонувати особливий асортимент за вигідними цінами.
Поява BingoBox відображає тенденцію відмови від традиційних супермаркетів з касирами та охоронцями. В цьому напрямку працюють багато компаній, серед яких стартап F5 Future Store з Гуанчжоу, рітейлер 7-Eleven, що відкрив перший робомагазин Signature в Сеулі, і Amazon з її проектом Amazion Go. Китайський IT-гігант Alibaba володіє робокав’ярнею Tao Café, в якій використовується розпізнавання облич і технологія мобільних платежів, а його конкурент JD.com керує двома автоматизованими магазинами.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас