Київська влада провела рейд по столичних парковках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська влада провела рейд по столичних парковках

Казна та Політика
805
Столична влада вкотре попросила київських водіїв не оплачувати послуги паркування готівкою. І нагадала – паркувальники в столиці незаконні. 27 листопада Департамент транспортної інфраструктури і Київтранспарксервіс і поліція навіть влаштували позапланову перевірку низки парковок, щоб зловити паркувальників-шахраїв.
У прес-релізі, розміщеному на сайті Київської міськадміністрації, зазначається, що рейд був проведений на підставі прийнятих від киян скарг, які нарікали на побори паркувальників. Зокрема, перевірили 19 майданчиків у центрі міста.
Частина спійманих на гарячому паркувальників втекли, але знайшлися й ті, хто вступив у конфлікт з перевіряючими. І не дивно, зізнається директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов, адже притягнути їх до відповідальності не можна без заяв водіїв про вимагання.
Разом з тим, чиновник повторив прохання київського мера Віталія Кличка і закликав водіїв не оплачувати послуги паркування приватним особам в помаранчевих жилетах.
Цікаво, що, незважаючи на відсутність будь-яких санкцій до водіїв за порушення правил паркування (влада Києва неодноразово просила Верховну Раду прийняти у другому читанні законопроект, що встановлює відповідальність і заходи впливу на водіїв), за 10 місяців 2017 року до міської скарбниці надійшло 52,515 млн грн. плати за паркування.
Тим часом, в департаменті інфраструктури не повідомляють, скільки коштів із зазначеної суми надійшли на рахунки міста до оголошення мером Кличком війни з паркувальниками. А скільки вже після того, як паркування в Києві фактично стали безкоштовними. Адже на даний момент оплата послуг паркування де-факто є добровільним внеском. Ні оштрафувати, ні евакуювати або заблокувати автомобіль порушника столична влада не може.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас