На «квартирну чергу» виділять 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На «квартирну чергу» виділять 1 млрд грн

Світ
1172
З початку року в рамках програми доступного житла квартири отримали близько 330 українців. Такі дані оприлюднила Державна спеціалізована фінансова установа (ДСФУ) «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» на прес-конференції в Києві, повідомляє Interfax.
Тим часом, за словами голови правління Держмолодьжитло Сергія Комнатного, в останні два роки через дефіцит фінансування програма, яка передбачає компенсацію 30% вартості житла тим, хто потребує поліпшення умов (50% – учасникам АТО і переселенцям), практично не працювала.
«Наш бюджетний запит на фінансування програми в наступному році складає 1 млрд грн», – додав Комнатний, анонсуючи плани на 2018 рік.
При цьому він зазначив, що термін дії програми повинен був закінчитися в 2017 році, однак на розгляд уряду подано проект документа, який передбачає продовження її до 2023 року.
За підрахунками чиновника, у випадку, якщо гроші з бюджету будуть виділені, в наступному році умовами програми зможуть скористатися близько 5 тис. сімей, або близько 15 тис. громадян. Зараз в черзі на поліпшення житлових умов стоять 567 тис. українців.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас