Україна зробить все для отримання макрофінансової допомоги від ЄС - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зробить все для отримання макрофінансової допомоги від ЄС - Порошенко

Казна та Політика
399
Україна зробить все для отримання третього траншу макрофінансової допомоги Європейського Союзу, запевняє президент Петро Порошенко.
“Я зі свого боку буду робити все від мене залежне, щоб Україна отримала і макрофінансову допомогу. Ми розробили проект нашої співпраці з Європейським Союзом на майбутнє”, – сказав президент журналістам у четвер у Брюсселі.
Він зазначив, що ключовим проектом є “Візія 2020 року – 20 кроків України до Європейського Союзу до 2020 року”.
При цьому П.Порошенко також підкреслив, що Україна повинна виконувати “домашнє завдання”, а Європейський Союз – виконувати зобов’язання, щодо яких досягнута домовленість. На його переконання, Україні залишилося зробити декілька кроків, незважаючи на те, що ЄС визнає очевидний прогрес, якого країна досягла.
Глава держави нагадав, що Україна мала “осінь реформ” – реформи освіти, охорони здоров’я, завершення судової реформи, реформа в сфері кіберзахисту, реформа програми приватизації.
За його словами, американські і європейські партнери України задоволені такими темпами реформ.
Раніше глава представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі в інтерв’ю “Європейської правді” повідомив, що Україна незабаром може втратити можливість отримати EUR600 млн траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу, якщо не виконає низку вимог.
Посол пояснив, що залишилися чотири невиконані вимоги: зняття заборони на експорт лісу-кругляку, запуск автоматичної перевірки е-декларацій, закон про кредитний реєстр НБУ, перевірка інформації про бенефіциарних власників компаній.
Він зазначив, що для виконання цих умов є крайній термін, який “закінчується в найближчі кілька днів”. “І цей термін не може бути продовжений. Якщо через кілька днів Європейська комісія констатує, що ці вимоги не виконані, – гроші будуть втрачені для України”, – пояснив Х.Мінгареллі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас