Інфляція в Венесуелі досягла 4100% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Венесуелі досягла 4100%

Світ
1003
Валюта Венесуели – болівар – став майже марним, а фінансова криза тільки погіршується. Інфляція у країні досягла 4115%.
Про це повідомляє CNN Money.
Відзначається, що Венесуела швидко наближається до гуманітарної кризи, викликаної економічною політикою уряду, яка сприяла знеціненню болівара, а також стрибку цін на продовольство і медикаменти.
З початку 2017 року болівар втратив 96% вартості. Так, у вівторок, 21 листопада, $1 коштував близько 84 тис. боліварів, тоді як на початку листопада за $1 давали 41 тис. боліварів, а на початку поточного року лише 3,1 тис. боліварів, свідчать дані американського веб-сайту DolarToday, який відстежує неофіційний обмінний курс.
За словами професора університету Джона Хопкінса і фахівця з гіперінфляції Стіва Ханке, інфляція в Венесуелі цього року досягла близько 4115%.
“Економіка потрапила у “спіраль смерті”. Ситуація різко погіршилася за останні два тижні”, – зазначає Ханке.
Інші оцінки інфляції є нижчими. Так, венесуельська аналітична компанія Ecoanalitica оцінює інфляцію в жовтні приблизно у 1430% в річному вираженні.
Криза в Венесуелі посилилася з тих пір, як уряд країни прострочив ряд виплат за боргом.
На початку листопада президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що країна проведе реструктуризацію зовнішніх боргів. За даними агентства Moody’s Investor Service, зовнішній борг Венесуели становить не менше $141 млрд.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас