Tesla оголосила ціни на свою електричну вантажівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla оголосила ціни на свою електричну вантажівку

Технології&Авто
4275
Під час презентації електричної вантажівки Tesla Semi Ілон Маск розповів про запас ходу, швидкісні показники, вантажопідйомність і навіть коефіцієнт аеродинамічного опору, але… так і не назвав вартість новинки.
Це було досить дивно з урахуванням того, що компанія збирала підтверджені попередні замовлення на вантажівку на самому заході. Втім, через тиждень Tesla нарешті змогла підрахувати “очікувану вартість” (expected price) з урахуванням виробничих витрат, кількості замовлень і інших чинників.
Отже, найдоступніша базова версія Tesla Semi з запасом ходу 480 км (300 миль) обійдеться покупцям в $150 тис., модифікація з запасом ходу 800 км – в $180 тис., а лімітована 1000 екземплярами Founders Series – в $200 тис. Зазначимо, що порівнянна за вантажопідйомністю дизельна вантажівка коштує близько $120 тис., проте навіть з урахуванням цього цінники на Tesla Semi виявилися помітно нижчими, ніж очікували експерти (найчастіше називалася планка від $250 тис. і вище).
Tesla оголосила ціни на свою електричну вантажівку
Раніше повідомлялося, що для підтвердження замовлення потенційні покупці повинні внести депозит у розмірі $5 тис., проте в даний момент на сайті Tesla є дві опції – передзамовлення базової версії за $20 тис. (ємність батарей швидше за все можна буде вибрати пізніше) і повна оплата лімітованої версії Founders Series за $200 тис. Поставки саме цієї версії стартують першими вже в 2019 році.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас