В Україні штрафуватимуть за погіршення родючості земель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні штрафуватимуть за погіршення родючості земель

Аграрний ринок
565
Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає відшкодування орендодавцю збитків у разі погіршення якості грунту орендованої земельної ділянки або приведення їх у непридатний стан.
Про це повідомляє з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.
Як зазначається, постановою про внесення змін до Типового договору оренди землі удосконалено механізм управління в сфері використання та охорони земель, збереження і відтворення родючості ґрунтів. Очікується, що рішення буде сприяти захисту інтересів орендодавців – власників земельних ділянок, а також збільшенню надходжень до місцевих бюджетів.
Прийняті удосконалення передбачають, зокрема, фіксацію в договорі оренди показників якісних характеристик ґрунтового покриву земельної ділянки на момент її передачі в оренду, а також відшкодування орендодавцю збитків у разі погіршення якості грунту орендованої земельної ділянки або приведення їх у непридатний стан.
Також передбачається встановлення строку виплати орендної плати за користування земельною ділянкою та посилення відповідальності в разі її несвоєчасної виплати (штраф, пеня).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас