Росія вирішила добудувати "Турецький потік" до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вирішила добудувати "Турецький потік" до Європи

Енергетика
1317
Російський “Газпром” замовив техніко-економічний аналіз варіантів продовження проекту “Турецький потік” по території європейських країн. Про це йдеться в матеріалах компанії, повідомляє Сегодня.
Згідно з документами, робота повинна бути виконана до кінця 2017 року, вартість робіт становить 1,7 млн ​​рублів. Інші подробиці в документах не розкриваються.
При цьому раніше стало відомо, що газопровід-відвід від “Турецького потоку” до Європи – Poseidon – може бути побудований в 2023 році. Як повідомив глава компанії IGI Poseidon Еліо Руджері, остаточне інвестрішення щодо проекту планується прийняти в кінці 2019 року, а будівництво Poseidon займе 3-4 роки.
Раніше Європейський Союз і секретаріат Енергетичного співтовариства публічно виступили за збереження транзиту газу через газотранспортну систему України. Крім того, “Нафтогаз України” підрахував, що запуск газопроводу Турецький потік позбавить Україну загального щорічного доходу в розмірі 500 млн доларів ВВП.

Довідка Finance.ua

  • Будівництво “Турецького потоку” на російській території завершено. Укладання труб увійшло в виняткову економічну зону Туреччини.
  • Планується, що будівництво першої нитки “Турецького потоку” в цілому завершиться вже в березні 2018 року, а другої – в 2019 році.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас