На що витрачають і скільки переказують грошей на батьківщину українські заробітчани в Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що витрачають і скільки переказують грошей на батьківщину українські заробітчани в Польщі

Особисті фінанси
2192
За останніми офіційними даними, на сьогоднішній день більше мільйона українських громадян працюють в польських компаніях.
Як повідомляє TransferGo, більш ніж 70% трудових мігрантів з України – це «сині комірці», які виконують різноманітні фізичні роботи. Близько 10% зайняті в IT сфері.
У середньому робочий тиждень українського мігранта складає 54 години, а середня місячна зарплата – 2 100 злотих (близько 495 євро).
30% місячної зарплати українець витрачає на проживання в Польщі, а понад 60% – пересилає додому в Україну.
Згідно з даними TransferGo, в середньому щомісяця український мігрант за допомогою онлайн сервісу TransferGo пересилає додому близько 180 євро. Відзначається, що півтора роки тому цей показник становив близько 100 євро
Як правило, гроші переводяться ближче до вихідних, а пік переказів припадає на останній тиждень місяця, коли виплачуються зарплати в більшості польських компаній.
Список топ 10-ти регіонів, куди українські мігранти переказують гроші з Польщі, включає м. Києва, а також Дніпропетровську, Харківську, Львівську, Запорізьку, Полтавську, Одеську, Черкаську, Хмельницьку та Донецьку області.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас