Коли Україна отримає гроші МВФ: прогноз S&P — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли Україна отримає гроші МВФ: прогноз S&P

Казна та Політика
1241
Україна досягла прогресу в деяких реформах в рамках програми розширеного фінансування (EFF) Міжнародного валютного фонду (МВФ), однак цей прогрес дуже повільний, і, швидше за все, отримання наступного траншу кредиту буде можливо не раніше першого кварталу 2018 року. Про це заявили експерти міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor’s (S&P). Про це сказано в матеріалі Сегодня.
У S&P зазначили, що в даний момент Україна освоїла близько половини з 17,5 млрд доларів фінансування, доступного за програмою EFF.
“Вікно можливостей для реалізації деяких складних реформ поступово закривається: в Україні очікуються президентські вибори в першому кварталі 2019 року і парламентські вибори в третьому кварталі 2019 року”, – підкреслили аналітики.
Експерти S&P нагадали, що для отримання чергового траншу кредиту МВФ на 1 млрд доларів потрібно, крім уже прийнятих пенсійної та приватизаційної реформ, створення антикорупційного суду і реалізація запланованого збільшення тарифів на електроенергію. Земельна реформа, на думку агентства, стане необхідною умовою для одного з наступних переглядів програми з МВФ.
У S&P наголосили, що продовження співпраці з МВФ має вирішальне значення для підтримки відновлення України та доступу країни на міжнародні ринки капіталу.
Нагадаємо, раніше і в Кабінеті міністрів, і в НБУ розраховували, що Україна встигне отримати транш МВФ до кінця 2017 року, навіть незважаючи на те, що очікуваний візит місії Фонду до Києва у вересні так і не відбувся. Тепер же Нацбанк очікує, що Україна отримає наступний транш на початку 2018 року. В цілому, в наступному році НБУ очікує отримання двох траншів Фонду.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше МВФ озвучив чотири ключові рекомендації Україні, виконання яких дозволить Києву отримати наступний транш в рамках програми розширеного фінансування. Однією з умов для четвертого перегляду програми є прийняття закону про приватизацію, який забезпечить прозорий продаж держактивів. Цей закон уже внесений до порядку для Верховної Ради на поточний тиждень.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас