Данія підключиться до генерації «зеленої» електроенергії в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія підключиться до генерації «зеленої» електроенергії в Україні

Енергетика
689
Держенергоефективності плідно працює з українсько-датським енергетичним центром (УДЕЦ) над підвищенням інвестиційної привабливості відновлюваної енергетики та стимулюванням промисловості до енергоефективності в Україні, повідомив голова агентства Сергій Савчук.
За його словами, зокрема, серед основних напрямків спільної роботи агентства та УДЕЦ:
— аналіз можливостей збільшення виробництва тепла з «чистих» джерел;
— створення стимулів для впровадження проектів з виробництва енергії з відновлюваних джерел і відходів в Україні;
— розробка механізмів підвищення енергоефективності в промисловості;
— удосконалення Інтерактивної інвестиційної карти UAMAP.
Як пояснив Савчук, Данія — одна з провідних країн світу у сфері відновлюваної енергетики. За даними Eurostat, вже у 2015 році більш ніж 51% електроенергії в Данії вироблялося з «чистих» джерел. Найбільшу частку в цій сфері займає вітроенергетика.
«Співпраця України і Данії — взаємовигідна. Данські виробники енергії з відновлюваних джерел можуть оцінити переваги реалізації проектів саме в Україні, адже сьогодні ми маємо один з найвищих у Європі «зелених» тарифів, та ще й з прив’язкою до євро. Довгострокові договори на закупівлю «чистої» енергії за «зеленим» тарифом також передбачені», — цитує керівника відомства його прес-служба.
В Держенергоефективності відзначають, що особливо плідною є співпраця Данії та України в розвитку сфери виробництва тепла з відновлюваних джерел. Зараз агентство і УДЕЦ спільно з датською компанією «Ramboll» та біоенергетичною асоціацією України розробляє економічну модель встановлення когенераційних установок на біомасі. Завдяки такій моделі інвестори зможуть проаналізувати перспективи реалізації подібних проектів в Україні, вважають в агентстві.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас