Верховна Рада прийняла закон про компослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада прийняла закон про компослуги

Казна та Політика
2747
Сьогодні на ранковому засіданні Верховної Ради України народні депутати за підсумками повторного другого читання в цілому прийняли законопроект з техніко-юридичними правками про житлово-комунальні послуги №1581-д, який є частиною реформування галузі, – випливає з результатів голосування в сесійній залі.
Після обговорення правок і норм законопроекту документ голосуванням підтримали 262 нардепи при 226 необхідних.
Варто нагадати, що законопроект «Про житлово-комунальні послуги» був зареєстрований в грудні 2014 року Кабінетом міністрів, проте в листопаді-2015 документ був повернутий профільному комітету на доопрацювання для підготовки до повторного першого читання.
У лютому 2016 року вже доопрацьований проект рішення №1581-д був схвалений парламентом у першому читанні, а в травні 2017 р. ВРУ направила законопроект на повторне друге читання.
Як випливає з пояснювальної записки до законопроекту, необхідність в його прийнятті виникла після того, як 1 липня 2015 року набрав чинності закон «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку». Документ зафіксував, що в багатоквартирному будинку може бути тільки три форми управління: безпосередньо співвласники, об’єднання співвласників і управитель. Однак питання відносин між управителем і співвласниками багатоквартирних будинків досі нормативно не врегульовано.
У зв’язку з цим проект закону №1581-д спрямований на врегулювання цих відносин.
Також, як зазначено в пояснювальній записці, метою прийняття законопроекту є нібито створення передумов для забезпечення повноцінного і якісного надання всіх житлово-комунальних послуг у країні.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас