Ще одне місто переходить на електронні квитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще одне місто переходить на електронні квитки

Світ
1025
У громадському транспорті Маріуполя вводять електронний квиток. Оплатити проїзд можна тепер банківською карткою. Щоб придбати електронний квиток, пасажиру потрібні смартфон, доступ в інтернет і пластикова картка. Про це йдеться в матеріалі Сегодня.
Втім, кондукторів на маршрутах залишать, щоб продавали квитки пасажирам без смартфонів і пояснювали, як користуватися QR-кодами і відрізняти справжній електронний квиток від підробки.
Зазначимо, що раніше у Київраді підготували проект рішення про скасування безкоштовного проїзду для депутатів Верховної Ради і депутатів місцевих рад у столичному міськтранспорті. Вони користуються цим правом за рахунок різних бюджетів.
Нагадаємо, школярі, які навчаються не в Києві, не можуть безкоштовно їздити в столичній підземці, навіть за наявності учнівського. Але такою пільгою можуть скористатися київські школярі, оскільки міська влада всі їхні поїздки компенсує з міського бюджету метрополітену.
Те саме стосується і пенсіонерів. Діти до семи років в метрополітені можуть їздити безкоштовно.
З 15 липня в Києві проїзд в тролейбусах, автобусах, трамваях, електричці, фунікулері та підземці подорожчав на одну гривню.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас