В Єврокомісії отримали план Маршалла для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Єврокомісії отримали план Маршалла для України

Казна та Політика
2403
Єврокомісар Йоханнес Хан отримав проект “плану Маршалла”, але вважає, що Єврокомісія вже зараз має необхідні інструменти для його виконання.
Про це комісар Йоханнес Хан заявив на Форумі громадянського суспільства Східного партнерства, повідомляє з Таллінна кореспондент “Європейської правди”.
“Я отримав план Маршалла від міністра закордонних справ Литви”, – повідомив він.
Йоханнес Хан не став чітко прогнозувати, чи буде затверджено цей документ, однак скептично оцінив потребу в його схваленні.
“Зараз всі і скрізь говорять про “плани Маршалла”, можна говорити, що є “інфляція планів Маршалла” – плани для Африки, для України, ще для когось”.
На думку комісара, Єврокомісія має необхідний інструментарій для підтримки України, і він запевнив, що гроші будуть виділятися виключно відповідно до вимог проведення реформ.
“Ми готові давати гроші, але не будемо давати їх без чітких критеріїв. Вибачте, що повинен це говорити, але рівень довіри не дуже високий, і тому ми платимо, коли щось було зроблено”, – підкреслив він.
Комісар також вважає, що для залучення інвестицій потрібен не план, а зміна бізнес-клімату.
“Україна на 80 місці за привабливістю бізнесу. Тобто Україні треба багато чого зробити, щоб зробити своє бізнес-середовище більш привабливим”, – пояснив він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас