Китай збирає базу голосів громадян для біометричної ідентифікації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай збирає базу голосів громадян для біометричної ідентифікації

Технології&Авто
190
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch отримала дані про те, що в Китаї збирають зразки голосів громадян. Ці зразки будуть зберігатися в поліції разом з іншими особистими даними громадян, такими як домашня адреса та готельні записи, пише Fast Company.
Згідно з офіційними тендерними документами і звітами поліції, зібраними Human Rights Watch, в Китаї збирають голосові зразки окремих громадян. На думку організації, це є частиною загальної програми Китаю зі створення «великомасштабних біометричних баз даних», які можуть зберігати інформацію про відбитки пальців, сітківку ока і навіть ходу.
Будівництво національної мовної бази даних почалося в 2012 році. Як пілотний регіон була обрана провінція Аньхой, де базується компанія iFlytek, яка спеціалізується на системах розпізнавання голосу. За три роки в регіоні було зібрано 70 тисяч колекцій голосових шаблонів.
У Human Rights Watch стверджують, що немає чіткого офіційного обґрунтування того, чому уряд пішов на цей крок. Поліція використовує голосову базу даних для розслідування злочинів, але в організації також є свідчення про те, що уряд збирає голосові зразки і звичайних громадян. Наприклад, людей, які переїхали в інше місто, і жителів окремих провінцій.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас