Українцям стане простіше їздити до Польщі по автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям стане простіше їздити до Польщі по автомобілі

Технології&Авто
8224
Польський ринок залишається одним з головних напрямків імпорту старих авто в Україні. Однак сам пригін авто з сусідньої держави може бути ускладнений чергами на КПП, поганими і завантаженими дорогами, недостатньо розвиненою інфраструктурою. Теперь же з’явилася надія, що ситуація кардинально зміниться.
Днями міністр інфраструктури України Володимир Омелян і міністр інфраструктури і будівництва Польщі Анджей Адамчик підписали Меморандум про співпрацю в будівництві міжнародної транспортної магістралі Via Carpatia, повідомила прес-служба Мінінфраструктури.
«Міністр інфраструктури України Володимир Омелян і міністр інфраструктури і будівництва Республіки Польща підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо подальшого співробітництва в рамках проекту Via Carpatia. Церемонія підписання відбулася сьогодні, 22 жовтня 2017 року, в м.Перемишль (Польща)», – йдеться в повідомленні.
Міністри під час зустрічі обговорили підготовку до будівництва двох нових транспортних коридорів – Via Carpatia і GO Highway. Омелян зазначив, що Via Carpatia допоможе інтеграції транспортних систем країн Східної Європи і Європейського Союзу.
«Коридор через Карпати також є мостом між Європою і Азією, він дозволяє використовувати транзитний потенціал Польщі, України та інших країн-партнерів. Саме тому розвиток транспортної інфраструктури має надзвичайно важливе значення для забезпечення сталого транспортного сполучення в напрямку з Європи в Азію через територію України і Польщі», – сказав він.
Нагадаємо, раніше Україна і Польща домовилися про планове збільшення кількості пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Зокрема було обговорено будівництво чотирьох нових пунктів переходу: Боберка-Смольник, Лопушанка-Міхновець (Львівська обл.), Адамчуки-Збережа (Волинська обл.), Лубня-Волосате (Закарпатська обл.)
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас