Toshiba прогнозує чистий річний збиток в 110 млрд ієн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba прогнозує чистий річний збиток в 110 млрд ієн

Фондовий ринок
207
Японська Toshiba Corp. прогнозує чистий річний збиток у розмірі 110 млрд ієн ($968 млн) в зв’язку з податковими наслідками продажу напівпровідникового бізнесу групі міжнародних інвесторів на чолі з американським фондом прямих інвестицій Bain Capital за 2 трлн ієн.
Як йдеться в прес-релізі компанії, раніше передбачалося, що річний чистий прибуток складе 230 млрд ієн.
Разом з тим оцінки операційного прибутку і виручки на поточний фінансовий рік, що завершується 31 березня 2018 року, залишені без змін. Річна виручка, як очікується, складе 4,97 трлн ієн, операційний прибуток – 430 млрд ієн.
Як очікується, акціонери Toshiba схвалять угоду на загальних зборах 24 жовтня.
До консорціуму, який очолює Bain Capital, також входять Apple Inc., Dell Inc., SK Hynix і Hoya Corp., при цьому Toshiba збереже частку участі в компанії. В результаті угоди власний капітал Toshiba збільшиться на 1,08 трлн ієн. Дефіцит власного капіталу на 31 березня поточного року перевищував 580 млрд ієн.
Toshiba продовжує відновлення після великих списань її американської атомної “дочки” Westinghouse і скандалу з фальсифікацією звітності. Раніше в жовтні Токійська фондова біржа видалила компанію зі списку кандидатів на делістинг.
Акції Toshiba в понеділок подешевшали на 2,1% на торгах у Токіо в понеділок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас