У Запоріжжі побудують найбільшу в Європі вітроелектростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запоріжжі побудують найбільшу в Європі вітроелектростанцію

Енергетика
1327
У Запорізькій області планують побудувати найбільшу наземну вітроелектростанцію в Європі.
Про це повідомляє Укрінформ.
Зазначається, що вітроелектростанцію сумарною потужністю 500 МВт планують побудувати на території Приазовського та Мелітопольського районів Запорізької області.
“Інвестор проекту – компанія “Юрокейп Юкрейн” – українське підприємство компанії EuroCapeNewEnergy. Загальний обсяг інвестицій – близько 700 млн євро, з яких 300 млн євро, згідно з наявними у нас даними, вже зарезервовані для реалізації проекту з будівництва цієї ВЕС. Прогнозний термін реалізації проекту – 2019”, – повідомив Бойко.
За його словами, більша частина потужностей вітроелектростанції (350 МВт) буде побудована на території Гірсівської ОТГ Приазовського району Запорізької області, в розвиток інфраструктури якої компанія направить 350 тис. доларів.
За інформацією Бойка, відповідний договір про внесок у розвиток соціальної інфраструктури представники Гірсівської ОТГ і ТОВ “Юрокейп Юкрейн” підписали днями в Запоріжжі.
Договір передбачає поетапне фінансування в розвиток інфраструктури, виходячи зі співвідношення 1 тис. доларів інвестицій на 1 МВт потужності.
На сьогодні в Запорізькій області вже працює одна велика вітрова електростанція – Ботієвська ВЕС (ДТЕК). Станція була введена в експлуатацію в 2014 році і на сьогодні є найбільшою вітровою електростанцією на території України: має 65 вітрових турбіни сумарною потужністю 200 МВт. Інвестиції в будівництво станції склали близько 340 млн євро.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас