ОnePlus звинуватили в збиранні даних користувачів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОnePlus звинуватили в збиранні даних користувачів - ЗМІ

Фондовий ринок
377
Компанію OnePlus запідозрили в несанкціонованому збиранні даних.
Підставою для цих звинувачень послужила публікація в блозі розробника Крістофера Мура, який наводить докази зловживання китайської компанії довірою користувачів. Зокрема, розробник за допомогою безкоштовної утиліти OWASP ZAP встановив, що його смартфон OnePlus 2 крім статистики про блокування/розблокування і збої з перезавантаженням ОС передає на сервери компанії і інші, більш конфіденційні дані.
Кажучи точніше, передача йшла на сайт open.oneplus.net в хмарі Amazon AWS, а дані містили код IMEI, відомості про мобільних операторів, MAC-адреси, серійні номери, IMSI коди, дані про Wi-Fi-підключення та іншу інформацію.
Вся інформація передавалася в зашифрованому вигляді за допомогою з’єднання HTTPS, але джерело стверджує, що зламати їх було не важко.
У OnePlus підтвердили, що дійсно використовують аналітичні інструменти для передачі двох потоків даних через з’єднання HTTPS сервера Amazon. У першому випадку – це статистичні дані, які використовуються для поліпшення якості наданих послуг в залежності від звичок користувача. Виробник запевнив, що передачу цих даних можна відключити в налаштуваннях (розділ Додатково -> Взяти участь у програмі поліпшення якості ПЗ). Другий потік – інформація про пристрої для забезпечення кращої післяпродажної підтримки.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас