Страховий стаж позначиться на пенсії - Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховий стаж позначиться на пенсії - Мінсоцполітики

Казна та Політика
3869
Страховий стаж у розмірі 35 років буде гарантувати пенсію в розмірі 35% від зарплати.
Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.
“У нас в пенсійній формулі три показники. Перший показник – середня зарплата за три роки перед виходом на пенсію. Позиція два – індивідуальний коефіцієнт заробітку, тобто порівнюється щомісяця, коли ви платили внесок, з середньою зарплатою по Україні і виводиться коефіцієнт. Сума коефіцієнта ділиться на їх кількість і виходить середній коефіцієнт. І третій показник – коефіцієнт страхового стажу. Якщо ми говоримо, що коефіцієнт дорівнює одиниці за кожен рік, в якому ви працювали, то при повному страховому стажі який відсоток ви повинні отримати заміщення? Якщо у нас 35 років – умова для виходу на пенсію в 60 років? 35%. Будь ласка, все в ваших руках, працюйте, сплачуєте внески, і ви за цією формулою отримаєте не менше ніж 35% від середньої зарплати”, – заявив Рева.
Крім того, він зазначив, що підвищити пенсії без підвищення страхового стажу неможливо, оскільки дефіцит бюджету становить 141 млрд грн, а коштів немає не тільки на підвищення пенсій, а також на поточні виплати пенсіонерам.
“При 26 млн осіб працездатного віку у нас офіційно сплачують ЄСВ (єдиний соціальний внесок) всього 12 млн осіб, а за офіційною статистикою в Україні 16 млн зайнятих. Тобто 4 млн офіційно не платять страхові виплати. З 12 млн людей, які платять податки, – 4,5 млн осіб сплачують з мінімальної заробітної плати”, – сказав Рева.
Рева розповів, коли збільшать мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію

Довідка Finance.ua:

  • 3 жовтня Верховна Рада прийняла пенсійну реформу, яка передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років 2018 року з щорічним поступовим підвищенням до 35 років до 2028 року, призначення пенсії незалежно від віку за наявності 40 років страхового стажу з 1 січня 2028 року, встановлення верхньої межі бази нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) в 15 мінімальних зарплат (на даний момент 48 тис. гривень) і введення накопичувального рівня пенсійної системи з 1 січня 2019 року.
  • Також Рада зобов’язала Кабмін до 1 листопада розробити і подати в парламент законопроект щодо перерахунку пенсій військовослужбовцям.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас