Експерти визнали Siri найдурнішим штучним інтелектом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти визнали Siri найдурнішим штучним інтелектом

Технології&Авто
1294
Згідно зі звітом від трьох китайських дослідників, штучний інтелект компанії Google набагато розумніший від свого прямого опонента в особі Siri від Apple. Як з’ясувалося, в 2016 році ШІ від Google мав рівень IQ 47,3 бала. Для порівняння, китайський аналог від Baidu набрав 33 бали, у Bing рівень IQ склав 32 бали, а у Siri – всього 24 бали. Причина тому – сьогодні штучні інтелекти всіх корпорацій ще перебувають на самому ранньому етапі розвитку. Навіть у середньостатистичної 6-річної дитину рівень IQ складає близько 55,5 балів.
І хоча ШІ всіх згаданих вище компаній поки ще демонструють вкрай низькі результати, з часом вони стають розумнішими. Ще в 2014 році штучний інтелект Google мав рівень IQ лише 26,4 бала, а у Microsoft цей показник становив і зовсім 13,5 бала.
Сьогодні всі великі компанії працюють над технологіями в галузі штучного інтелекту, машинного навчання, нейронних мереж і всього з цим пов’язаного. На нещодавній презентації нових пристроїв представники пошукового гіганта постійно повторювали, що ШІ лежить в основі всіх їхніх продуктів. Apple і Huawei оснастили свої останні процесори окремими блоками для машинного навчання. Всі виробники вважають, що саме за цими технологіями наше майбутнє.
За даними CB Insights, в першому кварталі 2017 року світові компанії витратили на розвиток ШІ 1,7 мільярда доларів. Це на 84% більше, ніж в попередньому році.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас