Лагард висловилася про те, чи є криптовалюти загрозою для банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард висловилася про те, чи є криптовалюти загрозою для банків

Фінтех і Картки
1349
Голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард вважає, що Bitcoin й інші кріптовалюти не несуть в собі загрози для світових центробанків і фіатних валют.
За словами Крістін Лагард, незважаючи на те, що в даний час вони є “занадто волатильними, занадто ризикованими, занадто енергоємними”, з часом це може змінитися.
“Багато криптовалют занадто непрозорі для регуляторів, деякі піддаються атакам хакерів, – зазначила вона. – Проте багато з цього обумовлено технічними проблемами, які можуть бути вирішені з часом”.
“Ще якийсь час тому деякі експерти вважали, що персональні комп’ютери ніколи не будуть прийняті або планшети будуть використовуватися тільки як дорогі кавові підноси. Тому, я думаю, не надто розумно відкидати віртуальні валюти”, – заявила голова МВФ.
Центробанки і фінансові інститути по всьому світу все уважніше стежать за швидкозростаючим ринком цифрових валют, а також придивляються до технології блокчейн, на якій базуються криптовалюти.
Крістін Лагард припустила, що блокчейн-технологія колись може бути використана МВФ в системі розподілу спеціальних прав запозичення (SDR). В даний час в розрахунок кошика SDR входять п’ять валют (долар США, євро, фунт стерлінгів, японська єна та юань).
“Це не надумане припущення”, – сказала вона.
На думку Крістін Лагард, люди певноъ миты почнуть віддавати перевагу віртуальним валютам, оскільки володіти ними стане простіше і безпечніше, ніж банкнотами, особливо у віддалених регіонах, а також тому, що ці валюти можуть з часом стати більш стабільними”.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше голова американського банку JPMorgan Джеймс Даймон різко висловився щодо Bitcoin, назвавши криптовалюту “шахрайством”.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас