День фінансів, 28 вересня: "європейський" податок для автомобілістів і пояснення причин девальвації гривні від НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 28 вересня: "європейський" податок для автомобілістів і пояснення причин девальвації гривні від НБУ

1475
Поки весь світ оплакує смерть Х’ю Хефнера (одного з найбагатших людей США зі статками $43 млн), зазначимо, що четвер, 28 вересня, виявився також не найрадіснішим днем і для українських водіїв, хоча в іншому день обійшовся без особливих “зрад”.
В Україні власників авто може очікувати новий побір. Оскільки курс безповоротно взято на Європу, в Мінекології вирішили за західним зразком запровадити “паливний податок” на різні види автомобільних двигунів. Таким чином в уряді хочуть боротися із забрудненням навколишнього середовища, оскільки саме вихлопні гази автотранспорту здійснюють понад 80% забруднення повітря в містах України.
Біль для водіїв, які “понаїхали”. У КМДА хочуть зробити платним проїзд одним зі столичних мостів. Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Геннадій Пліс надумав зробити проїзд Подільсько-Воскресенським мостовим переходом безкоштовним виключно для киян, а платити за переправу зобов’яжуть тільки водіїв авто з інших міст.
З водіями на сьогодні все. Трохи про долар. НБУ пояснив, чому курс “американця” зростає. У Нацбанку вважають, що на курс гривні впливають обсяги надходжень від експорту, а також психологічні фактори. Зокрема, регулятор звинуватив ЗМІ в спекуляціях щодо очікуваної восени девальвації нацвалюти, які нібито впливають на настрої населення.
І про хороше. Українські роботодавці можуть отримати грошову компенсацію. Як повідомляють в Мінсоцполітики, для цього компаніям достатньо створити нові робочі місця та працевлаштувати переселенців. Сьогодні уряд затвердив відповідні зміни до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас