Перший у світі безпілотний гідролітак створено у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший у світі безпілотний гідролітак створено у Китаї

Технології&Авто
350
Шанхайська компанія UVS Intelligence System випустила перший в світі безпілотний літак-амфібію. Виробник планує використовувати його для доставки товарів, зв’язку з островами і виявлення підводних човнів, повідомляє China Daily.
Безпілотник U650 був розроблений на основі іспанського надлегкого літака Colyaer Freedom S100, права інтелектуальної власності на який були раніше придбані UVS. Безпілотний гідролітак, виконаний з вуглецевого волокна, досягає довжини 5,85 м.
Він здатний рухатися до 15 годин на крейсерській швидкості 180 км/год і має дальність польоту до 2000 км. Дрон здатний злітати і сідати на короткі грунтові злітно-посадочні смуги і на воду. Вантажопідйомність становить 250 кілограм, причому чотири вантажі можуть бути розміщені на крилах — наприклад, надувні рятувальні плоти. Представники компанії стверджують, що їхній безпілотник — найбільш вантажопідйомний серед цивільних аналогів, що повинно забезпечити йому комерційний успіх.
Лю Цзиандун, засновник і голова компанії, заявив, що масове виробництво гідролітака U650 вже почалося. Планується, що його комерційна експлуатація розпочнеться у цьому році певною китайською компанією експрес-доставки і клієнтом з Південно-Східної Азії. Лю відмовився назвати конкретні фірми, пославшись на конфіденційність бізнесу, але натякнув на високу вартість обох контрактів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас